nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Nederlands

De opleiding HAVO Nederlands op je eigen tempo vanuit huis volgen? Via onze vergelijker vind je uitgebreide info over erkende thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein HAVO. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk zonder problemen professionele thuisopleidingen van Hollandse aanbieders van thuisstudies als NTI en begin morgen al met een thuisopleiding HAVO Nederlands! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze opleiding is beschikbaar vanaf €419,00 via NHA.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In juni 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies HAVO Nederlands juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAHAVO Nederlands10 maanden€419,00Meer informatie
LOIHAVO Nederlands8 maanden€448,00Meer informatie
HAVO Nederlands thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding HAVO Nederlands zelfstandig thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site is een ideaal vertrekpunt. Op deze website vind je een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein HAVO? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HAVO Nederlands(duaal of voltijd). Binnen deze opleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met je werk, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een opleiding HAVO Nederlands is online snel te regelen. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een HAVO Nederlands thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet op jouw tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding HAVO Nederlands wordt al aangeboden vanaf €419,00 bij bijv. NHA. De kosten worden gevormd door:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? In het overzicht hierna lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige HAVO Nederlands thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HAVO Nederlands: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 10 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een toepasbare HAVO Nederlands vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure lees je de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen als onder andere NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij SOMA College. Verder zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders hebben ook een HAVO Nederlands klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De populaire opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dit systeem vind je belangrijke info rondom jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer video’s, oefeningen, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-nederlands

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere MBO-module Rekenen 2F tot aan Associate degree Management voor de zorg, en dus ook de HAVO Nederlands zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie HAVO Nederlands online volgen kan al vanaf €419,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke onderdelen mag je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (juni 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie een meerwaarde is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Nederlands. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Bereid je voor op het officiële staatsexamen HAVO Nederlandscomplete lesstof + examentraining Van schrijven tot begrijpend lezen en van integratieperikelen tot een onderzoeksreactor in Petten: het vak Nederlands is zeer breed en brengt je de beginselen van de Nederlandse taal bij en zorgt voor inhoudelijke verdieping vanuit de Nederlandse (vak)literatuur. Een slotalinea kan onder meer de volgende functies hebben: aanbeveling, afweging, oplossing, samenvatting en toekomstvisie. Tsja, wat zijn de verschillen en hoe pas je de begrippen toe op een tekst? Je leert het in de cursus. De lessen van de cursus Nederlands op HAVO-niveau zijn volledig afgestemd op het staatsexamen. Zo ben je perfect voorbereid als je het examen doet. Nederlands is een verplicht examenvak voor het HAVO-diploma. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: spelling grammatica lezen schrijven argumenteren verhaalanalyse poëzieanalyse literatuur Voor het HAVO-examen lees je ten minste 14 Nederlandstalige boeken.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie