nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Rekenen 3F

De opleiding HAVO Rekenen 3F digitaal volgen? Dankzij de vergelijker van thuisstudies vind je toonaangevende thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk meteen populaire thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een thuisstudie HAVO Rekenen 3F! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en de beste docenten. Deze opleiding is te koop vanaf €224,00 via o.a. LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Flexibele docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juni 2024 goedkoop aangeboden.

Opleiders thuisstudie HAVO Rekenen 3F juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO Rekenen 3F4 maanden€224,00Meer informatie
HAVO Rekenen 3F zelf thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding HAVO Rekenen 3F thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingenom jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HAVO Rekenen 3F(duaal of voltijd). Aan de hand van deze opleiding doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Starten met een opleiding HAVO Rekenen 3F is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen HAVO Rekenen 3F thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HAVO Rekenen 3F wordt al aangeboden vanaf €224,00 via o.a. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige HAVO Rekenen 3F thuisstudies.

Kan ik direct starten met de opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HAVO Rekenen 3F: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De opleiding heeft een looptijd van pakweg 4 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een toepasbare HAVO Rekenen 3F vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school achterhaal je extra info omtrent de toelatingseisen van deze opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld Fontys zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Curio. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel instanties faciliteren ook een HAVO Rekenen 3F klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Op deze plek vind je snel belangrijke info rondom jouw opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-rekenen-3f

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van MBO Evenementenorganisatie tot en met Vakopleiding Sportmasseur, en nu dus ook de HAVO Rekenen 3F zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn privé situatie? In de beschrijving hierna benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke digitale omgeving Plaza
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie HAVO Rekenen 3F online versneld volgen is mogelijk vanaf €224,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding is relevant voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Rekenen 3F. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wie het officiële HAVO-certificaat rekenen 3F wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen rekenen 3F. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie