nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Rekenvaardigheid 3F

De opleiding HAVO Rekenvaardigheid 3F zelfstandig thuis volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker bekijk je alle erkende thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein HAVO. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk meteen kwalitatieve thuisstudies van Hollandse instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisopleiding HAVO Rekenvaardigheid 3F! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze opleiding is er al vanaf €129,00 bij een opleider als NHA.

 • Super efficiënt studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie HAVO Rekenvaardigheid 3F juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAHAVO Rekenvaardigheid 3F3 maanden€129,00Meer informatie
HAVO Rekenvaardigheid 3F thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding HAVO Rekenvaardigheid 3F thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Met behulp van onze website vergelijk je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein HAVO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HAVO Rekenvaardigheid 3F(duaal of voltijd). Aan de hand van deze opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een opleiding HAVO Rekenvaardigheid 3F is zo gepiept. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een HAVO Rekenvaardigheid 3F thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je digitaal raadplegen op jouw computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. Vaak is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding HAVO Rekenvaardigheid 3F is er al vanaf €129,00 bij bijv. NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HAVO Rekenvaardigheid 3F thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HAVO Rekenvaardigheid 3F: je kan elke week starten met deze opleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De opleiding kost je circa 3 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een passende HAVO Rekenvaardigheid 3F vooropleiding een harde eis. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ examen of een ECV-certificaat. In de gratis brochure lees je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders als bijvoorbeeld Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse onderwijsinstellingen geven ook een HAVO Rekenvaardigheid 3F klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet download je alles voor jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving zoek je ook naar video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-rekenvaardigheid-3f

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld Master Marketingmanagement tot een opleiding als Nederlands voor anderstaligen, en nu dus ook de HAVO Rekenvaardigheid 3F zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn doelen en wensen? Hierna benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Ook losse modules volgen
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie HAVO Rekenvaardigheid 3F online volgen kan al vanaf €129,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Rekenvaardigheid 3F. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Haal het officiële staatsexamen HAVO Rekenvaardigheid 3Fcomplete lesstof + examentraining Beter leren rekenen en je goed voorbereiden op het examen? Volg de cursus en je bent volledig voorbereid op het officiële staatsexamen op HAVO-niveau. De NHA-cursus Rekenvaardigheid 3F is speciaal ontwikkeld voor het staatsexamenprogramma. Alle vereiste onderdelen komen uitgebreid aan bod. Sinds 2014 is het examen Rekenvaardigheid 3F een verplicht onderdeel van het gemeenschappelijke deel van de HAVO. Rekenvaardigheid 3F is een praktisch cursus om het niveau van algemene ontwikkeling omhoog te brengen. Tijdens de cursus Rekenvaardigheid 3F komen de volgende onderwerpen aan bod: getallen; verhoudingen; meten en meetkunde; verbanden. Let op Doe je ook de cursus HAVO Wiskunde A? Dan hoef je Rekenvaardigheid 3F niet te volgen. Met de lesstof van HAVO Wiskunde A ben je ook goed voorbereid op het examen Rekenvaardigheid 3F op HAVO-niveau.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie