nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Scheikunde

De opleiding HAVO Scheikunde flexibel en snel thuis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker ontdek je een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein HAVO. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk meteen professionele opleidingen en thuisstudies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Scheidegger en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisopleiding HAVO Scheikunde! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze opleiding is te bestellen vanaf €209,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Super efficiënt studeren.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Flexibele docenten.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht thuisstudies HAVO Scheikunde juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAHAVO Scheikunde5 maanden€209,00Meer informatie
LOIHAVO Scheikunde6 maanden€336,00Meer informatie
NTIHAVO Scheikunde8 maanden€232,20Meer informatie
HAVO Scheikunde zelf thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding HAVO Scheikunde flexibel thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker check je een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie HAVO? Een goede optie is de online thuisstudie HAVO Scheikunde(duaal of voltijd). Via deze opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, andere interesses en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een opleiding HAVO Scheikunde gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je ondersteund door een professionele docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een HAVO Scheikunde thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HAVO Scheikunde kan men aanschaffen vanaf €209,00 via bijv. NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer mensen willen een thuisstudie volgen. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige HAVO Scheikunde thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HAVO Scheikunde: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De opleiding kost je om en nabij de 5 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Normaal gesproken is een passende HAVO Scheikunde vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding tref je de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders zoals bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC de Leijgraaf. Tevens levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere onderwijs-bedrijven bieden ook een HAVO Scheikunde klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefeningen, oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-scheikunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Bouwkunde t/m Handreflexologie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HAVO Scheikunde zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Ook staatsexamens
 4. Laudius: Hoge klanttevredenheid (8,5)
 5. Thuiscursus.nl: Altijd antwoord binnen 48 uur
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie HAVO Scheikunde online versneld volgen kost om en nabij de €209,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Scheikunde. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Bereid je voor op het officiële staatsexamen HAVO Scheikundecomplete lesstof + examentraining De lessen van de cursus HAVO Scheikunde zijn afgestemd op het staatsexamen, zodat je hier perfect op voorbereid wordt. Een voorbeeld van een vraag waar je tijdens de cursus wellicht mee aan de slag gaat: Licht toe dat in slagroom, behalve water en vet, een stof aanwezig is die ontmengen voorkomt. Geef je toelichting op macroniveau met behulp van de begrippen hydrofiel, hydrofoob en het begrip dat voor dit type stof gebruikt wordt. Of je nu structuurformules voor organische verbindingen toepast of nadenkt over hydrolyse: Je krijgt in de basis voldoende scheikundig inzicht. Zodat je in grote lijnen weet wat je te wachten staat als je het examen wilt gaan doen. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: analyse; atoombouw en chemische binding; energie, reactiesnelheid, evenwichten; koolstofverbindingen; reductoren en oxidatoren; zuren en basen. Bij deze cursus zorg je zelf voor een rekenmachine en een BINAS tabellenboekje.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie