nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO volledig programma

De opleiding HAVO volledig programma digitaal volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker lees je alles over goed aangeschreven thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie VMBO-HAVO-VWO. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk simpel en snel veel gekozen opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande instellingen als Scheidegger en start vandaag nog met jouw thuisstudie HAVO volledig programma! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en fantastische praktijkdocenten. Deze opleiding is te bestellen vanaf €3078,00 bij LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Volledig online studeren.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies HAVO volledig programma juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO (volledig programma)27 maanden€3078,00Meer informatie
HAVO (volledig programma) vanuit huis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding HAVO volledig programma flexibel vanuit huis starten

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker vind je een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HAVO (volledig programma)(duaal of voltijd). Binnen deze opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, muzikale bezigheden en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een opleiding HAVO volledig programma regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele kosten HAVO volledig programma thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof bekijk je gewoon online op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HAVO (volledig programma) kun je al volgen vanaf €3078,00 via o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HAVO (volledig programma) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HAVO volledig programma: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De opleiding heeft een looptijd van circa 27 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een dergelijke HAVO volledig programma vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder vind je ruime info ten aanzien van de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld NHA zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit betekent dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Aeres Hogeschool. Daarbij kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals NIMA. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat onderwijsinstellingen verstrekken ook een HAVO volledig programma klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier vind je belangrijke info rondom jouw opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In dit systeem vind je onder andere praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, video’s, het lesmateriaal, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-volledig-programma

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Wimper- en Wenkbrauwexpert tot een studie als MBO Receptionist/telefonist, en sinds kort dus ook de HAVO volledig programma zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn situatie? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Grote online-community
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie HAVO (volledig programma) online versneld volgen is mogelijk vanaf €3078,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste onderdelen mag je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO volledig programma. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je je HAVO-diploma halen via thuisstudie of volwassenenonderwijs, zonder verplichte schooldagen? Kies dan voor de HAVO-opleiding van de LOI. Je bepaalt zelf wanneer je start, studeert waar en wanneer het jou uitkomt en bepaalt je eigen tempo. Ideaal voor iedereen die een HAVO-opleiding wil combineren met een baan of andere bezigheden!Via internet krijg je persoonlijke begeleiding van ervaren docenten uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor!Je behaalt met deze opleiding  het officiële HAVO-diploma. Dit heeft exact dezelfde waarde als het HAVO-diploma dat je behaalt bij een dag- of avondschool.
De LOI biedt keuze uit vier profielen en een zeer groot aantal vakken. Zo kun je de opleiding en het vakkenpakket volledig afstemmen op je eigen wensen. Bij het kiezen van je profiel en de verschillende vakken krijg je online persoonlijke ondersteuning vanuit de LOI.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie