nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Wiskunde A

De opleiding HAVO Wiskunde A flexibel en snel thuis volgen? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker lees je alles over goed aangeschreven thuisstudies en cursussen in de categorie HAVO. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare instellingen als LOI en start vandaag nog met jouw thuisopleiding HAVO Wiskunde A! Een passende opleiding voor iedereen, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze opleiding is er al vanaf €229,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In mei 2024 scherpe kortingen.

Overzicht met thuisstudies HAVO Wiskunde A mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAHAVO Wiskunde A6 maanden€229,00Meer informatie
LOIHAVO Wiskunde A6 maanden€336,00Meer informatie
NTIHAVO Wiskunde A8 maanden€232,20Meer informatie
HAVO Wiskunde A vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding HAVO Wiskunde A thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw situatie ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website check je een breed spectrum van studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie HAVO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HAVO Wiskunde A(duaal of voltijd). Aan de hand van deze opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met je huidige baan, buitenschoolse activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Inschrijven voor een opleiding HAVO Wiskunde A is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief HAVO Wiskunde A thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding HAVO Wiskunde A is er nu al vanaf €229,00 via bijv. NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HAVO Wiskunde A thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HAVO Wiskunde A: je kan elke week starten met deze opleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een relevante HAVO Wiskunde A vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids check je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Noorderpoort. Ook zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de scholen hebben ook een HAVO Wiskunde A klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je alles voor jouw opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, het lesmateriaal, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-wiskunde-a

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere WordPress tot bijvoorbeeld MUA: Special Effects FX, en dus ook de HAVO Wiskunde A zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn wensen en situatie? Hieronder vind je de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Vakkundige docenten
 4. Laudius: Op elk moment starten met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie HAVO Wiskunde A online versneld volgen is mogelijk vanaf €229,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (mei 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding is van belang voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Wiskunde A. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Haal het officiële staatsexamen HAVO Wiskunde Acomplete lesstof + examentraining Grafieken lezen? Berekenen welk abonnement het voordeligst is? De ideale bureaustoel ontwerpen met wiskundige modellen? Volg de cursus HAVO Wiskunde A. Met wiskunde A los je praktische problemen op met wiskundige hulpmiddelen. In de sommen van wiskunde A los je vaker dan bij wiskunde B economische of maatschappelijke problemen op. Je ziet bijvoorbeeld een grafiek waarin staat hoeveel vertrouwen inwoners in landen van de Europese Unie hebben in het parlement. Ook geef je antwoord op vragen zoals: in hoeveel landen hebben inwoners meer vertrouwen in het parlement dan inwoners van Nederland hebben in het Nederlandse parlement? Het examenprogramma bestaat uit de volgende onderdelen: vaardigheden; veranderingen; tellen en kansen; statistiek; verbanden; toegepaste analyse; binominale verdeling. De lessen van de cursus HAVO Wiskunde A zijn volledig afgestemd op het staatsexamen. Zo ben je perfect voorbereid als je uiteindelijk het officiële staatsexamen wilt doen. Het staatsexamen bestaat uit een mondeling en een schriftelijk examen. Nadere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus. Je hebt een rekenmachine en een BINAS tabellenboekje nodig. Let op: wanneer je de cursus HAVO Wiskunde A volgt, hoef je de cursus Rekenvaardigheid 3F niet te volgen. De lesstof van HAVO Wiskunde A bereidt je volledig voor op het examen Rekenvaardigheid 3F.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie