nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Wiskunde B

De opleiding HAVO Wiskunde B zelfstandig vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over tientallen thuisstudies en cursussen in de categorie HAVO. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos de beste thuisopleidingen van Nederlandse instellingen als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een thuisopleiding HAVO Wiskunde B! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze opleiding is te bestellen vanaf €259,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Geen vast studieschema.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Flexibele docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies HAVO Wiskunde B juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAHAVO Wiskunde B7 maanden€259,00Meer informatie
LOIHAVO Wiskunde B7 maanden€392,00Meer informatie
NTIHAVO Wiskunde B8 maanden€232,20Meer informatie
HAVO Wiskunde B online vanuit huis

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding HAVO Wiskunde B op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier kom je in aanraking met een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein HAVO? Een goede optie is de online thuisstudie HAVO Wiskunde B(duaal of voltijd). Binnen deze opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, vrijetijdsbesteding en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een opleiding HAVO Wiskunde B regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen HAVO Wiskunde B thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HAVO Wiskunde B is er nu al vanaf €259,00 bij het instituut NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? Onderstaand bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HAVO Wiskunde B thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HAVO Wiskunde B: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De opleiding kun je afronden zo’n 7 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Betreft het een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een passende HAVO Wiskunde B vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school kun je terecht voor de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven zoals o.a. NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Zone College. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere instellingen hebben ze mogelijkheid voor een HAVO Wiskunde B klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet check je de meest handige tools voor je opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-wiskunde-b

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Beauty en make-up tot bijvoorbeeld Master Marketingmanagement, en tegenwoordig dus ook de HAVO Wiskunde B zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn wensen en situatie? Bijgaand vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 3. NTI: Optioneel praktijkdagen met topdocenten
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie HAVO Wiskunde B online versneld volgen kost om en nabij de €259,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke producten kun je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie levert een bijdrage aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. In de regel wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Wiskunde B. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Haal het officiële staatsexamen HAVO Wiskunde Bcomplete lesstof + examentraining Geometrische figuren tekenen. De tijd berekenen die de maan op aarde zichtbaar is. Snijpunten in een grafiek berekenen. De cursus HAVO Wiskunde B leert je de ins en outs van cijfers en getallen. Puzzelen met cijfers: wiskunde B is de meer theoretische tegenhanger van wiskunde A. Wiskunde B behandelt onderwerpen die raakvlakken hebben met natuurkunde, scheikunde en biologie. Technische vervolgopleidingen vereisen een wiskunde B-diploma. Tijdens de cursus HAVO Wiskunde B komen de volgende onderwerpen aan bod: basis wiskunde; toegepaste analyse en veranderingen; tellen en kansen; ruimtemeetkunde; kansberekening en statistiek; toegepaste analyse. De lessen van de cursus HAVO Wiskunde B zijn volledig afgestemd op het staatsexamen. Je bent perfect voorbereid op het staatsexamen Wiskunde B. Je hebt een grafische rekenmachine nodig voor de cursus HAVO Wiskunde B.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie