nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Aardrijkskunde

De opleiding VMBO Aardrijkskunde op afstand volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool lees je alles over talloze thuiscursussen en opleidingen gerelateerd aan VMBO-HAVO-VWO. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk meteen populaire zelfstudies en thuiscursussen van respectabele onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisstudie VMBO Aardrijkskunde! Een opleiding die past bij je denkniveau, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze opleiding kun je al volgen vanaf €192,00 bij onder andere LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Flexibele docenten.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juni 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies VMBO Aardrijkskunde juni 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Aardrijkskunde4 maanden€192,00Meer informatie
NHAVMBO Aardrijkskunde6 maanden€199,00Meer informatie
VMBO Aardrijkskunde thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding VMBO Aardrijkskunde op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker vergelijk je een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Een goede optie is de online thuisstudie VMBO Aardrijkskunde(duaal of voltijd). Binnen deze opleiding leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, hobby’s en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een opleiding VMBO Aardrijkskunde gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief VMBO Aardrijkskunde thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet op jouw PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding VMBO Aardrijkskunde kan men aanschaffen vanaf €192,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de mensen kiezen voor een studie aan huis. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? In het overzicht hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige VMBO Aardrijkskunde thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus VMBO Aardrijkskunde: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De opleiding is vaak af te ronden in zo’n 4 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een toepasbare VMBO Aardrijkskunde vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor de verdere details over de toelatingseisen van deze opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen zoals Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Zadkine. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
De meeste scholen faciliteren ook een VMBO Aardrijkskunde klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier download je de meest handige tools voor je opleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, webinars, video’s, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-aardrijkskunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld HBO Servervirtualisatie met Hyper-V tot een opleiding als HBO Sociaal pedagogische hulpverlening, en dus ook de VMBO Aardrijkskunde zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn situatie? Onderstaand lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie VMBO Aardrijkskunde online volgen kan al vanaf €192,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Vaak mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Aardrijkskunde. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil je het officiële VMBO-certificaat aardrijkskunde behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen aardrijkskunde. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie