nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO deelcertificaten

De opleiding VMBO deelcertificaten vanuit huis volgen? Met onze vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van VMBO-HAVO-VWO. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk eenvoudig de beste thuisopleidingen en cursussen van Hollandse onderwijsinstellingen als NTI en start vandaag nog met jouw thuisstudie VMBO deelcertificaten! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze opleiding is er al vanaf €192,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Digitale leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2023 goedkoop beginnen.

Alle thuisstudies VMBO deelcertificaten februari 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO deelcertificaten4 maanden€192,00Meer informatie
VMBO deelcertificaten op eigen tempo thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding VMBO deelcertificaten flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze website check & vergelijk je een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema VMBO-HAVO-VWO? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie VMBO deelcertificaten(duaal of voltijd). Aan de hand van deze opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een opleiding VMBO deelcertificaten gaat sneller dan je denkt. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven VMBO deelcertificaten thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding VMBO deelcertificaten is er al vanaf €192,00 bij bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige VMBO deelcertificaten thuisstudies.

Kan ik direct starten met de opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus VMBO deelcertificaten: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De opleiding heeft een looptijd van gemiddeld 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je aan het kijken naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een passende VMBO deelcertificaten vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure kun je terecht voor alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als bijvoorbeeld NHA dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC Midden Nederland. Verder kan je ook rekenen op een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een VMBO deelcertificaten klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar check je de belangrijke documenten voor jouw opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving is er een verzameling geplaatst van webinars, oefeningen, video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-deelcertificaten

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Nederlands als tweede taal (NT2) t/m MBA Internationaal ondernemen en innoveren, en je kunt nu dus ook kiezen voor de VMBO deelcertificaten zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn ambities? Hieronder vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie VMBO deelcertificaten online versneld volgen is haalbaar rond de €192,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke onderdelen mag je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (februari 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • Het traject is geschikt voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Jouw werkgever kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO deelcertificaten. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je één of meer losse VMBO-vakken volgen? Bijvoorbeeld omdat je nog VMBO-certificaten mist, gezakt bent voor een vak, versneld een diploma wilt halen, wilt overstappen op een ander profiel of omdat je nog een extra vak moet volgen voor toelating tot een MBO- of HAVO-opleiding? Dan is deze opleiding van de LOI ideaal! Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis en in je eigen tempo. Daarbij krijg je via internet persoonlijke begeleiding door ervaren docenten uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Je volgt precies de vakken die je wilt. Hiermee bereid je je perfect voor op de officiële staatsexamens. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie