nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Biologie

De opleiding VMBO Biologie vanuit huis volgen? Middels de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over toonaangevende thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan VMBO-HAVO-VWO. Streef je naar een carrièreboost? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk zonder problemen veel gekozen thuisstudies van Hollandse opleiders als Fontys en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisstudie VMBO Biologie! Een opleiding die past bij je denkniveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze opleiding is te koop vanaf €240,00 bij onder andere LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Digitale leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In mei 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies VMBO Biologie mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Biologie5 maanden€240,00Meer informatie
NHAVMBO Biologie6 maanden€169,00Meer informatie
LAUDIUSVMBO Biologie6 maanden€139,00Meer informatie
VMBO Biologie thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding VMBO Biologie op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website check & vergelijk je tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie VMBO Biologie(duaal of voltijd). Door het volgen van deze opleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige werk, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Inschrijven voor een opleiding VMBO Biologie is niet moeilijk. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs VMBO Biologie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel informatie check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding VMBO Biologie kan men aanschaffen vanaf €240,00 bij LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groeiend aantal medewerkers kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige VMBO Biologie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus VMBO Biologie: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De opleiding heeft een looptijd van om en nabij de 5 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Beroepsopleidingen en praktische studies hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een specifieke VMBO Biologie vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder check je alle noodzakelijke details m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven zoals bijv. NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit betekent dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Rijn IJssel. Verder krijgen deelnemers soms een officieel branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel scholen hebben ze mogelijkheid voor een VMBO Biologie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal download je de noodzakelijke software en documentatie voor je opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal, webinars, oefeningen, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-biologie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Start Je Eigen Winkel tot Barista, en uiteraard ook de VMBO Biologie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn doelen en wensen? Hierna vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie VMBO Biologie online versneld volgen kan voor een bedrag van €240,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Biologie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je het officiële VMBO-certificaat biologie behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen biologie. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie