nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Duits

De opleiding VMBO Duits comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool bekijk je talloze thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk direct tientallen relevante thuisstudies van erkende onderwijsaanbieders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie VMBO Duits! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze opleiding is te koop vanaf €288,00 via LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Alle thuisstudies VMBO Duits juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Duits6 maanden€288,00Meer informatie
NHAVMBO Duits10 maanden€239,00Meer informatie
LAUDIUSVMBO Duits10 maanden€179,00Meer informatie
VMBO Duits vanuit huis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding VMBO Duits zelfstandig thuis volgen

Wil jij promotie maken? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Op deze website check je een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie VMBO Duits(duaal of voltijd). In deze opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met jouw functie, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een opleiding VMBO Duits is eenvoudiger dan jij denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten geven we hierop een korte toelichting:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je ondersteund door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een VMBO Duits thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding VMBO Duits is er al vanaf €288,00 via bijv. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De aanwezige flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? Hierna bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige VMBO Duits thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus VMBO Duits: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De opleiding is vaak af te ronden in pakweg 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een dergelijke VMBO Duits vooropleiding een harde eis. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure vind je extra info betreffende de toelatingseisen van deze opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven als bijvoorbeeld NHA dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool NOVI. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verscheidene opleidersbeschikken over een VMBO Duits klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je belangrijke info rondom jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account zoek je ook naar oefeningen, webinars, video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-duits

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van HBO Digital mediaspecialist tot een opleiding als HBO Networking with Windows Server 2016, en je kunt nu dus ook kiezen voor de VMBO Duits zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn situatie? Hieronder vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: Voordelige erkende thuisstudies
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie VMBO Duits online versneld volgen doe je vanaf €288,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Advies van de adviseur: er gelden strenge regels (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie waar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Duits. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil je het officiële VMBO-certificaat Duits behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen Duits. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie