nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Economie

De opleiding VMBO Economie flexibel vanuit huis volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies tref je talloze thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk meteen tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van toonaangevende opleiders als Laudius en wie weet begin jij volgende week al met een thuisstudie VMBO Economie! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €288,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Online account met studieplanning.
 • Docenten uit de praktijk.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juni 2024 voordelig geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies VMBO Economie juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Economie6 maanden€288,00Meer informatie
NHAVMBO Economie6 maanden€169,00Meer informatie
LAUDIUSVMBO Economie6 maanden€139,00Meer informatie
VMBO Economie thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding VMBO Economie op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw situatie ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker vergelijk je een scala aan cursussen en beroepsopleidingendie aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie VMBO Economie(duaal of voltijd). Tijdens deze opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een opleiding VMBO Economie regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de huidige kosten van een VMBO Economie thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vaak is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding VMBO Economie kun je bestellen vanaf €288,00 via het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal jongeren willen een thuisstudie volgen. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? Hierna lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige VMBO Economie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus VMBO Economie: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De opleiding duurt zo’n 6 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een passende VMBO Economie vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder tref je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders zoals onder andere NTI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hanzehogeschool Groningen. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verscheidene opleidersbeschikken over een VMBO Economie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je alles voor jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-economie

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere Zakelijke correspondentie Nederlands tot een opleiding als HBO Coaching en Mediawijsheid, en nu dus ook de VMBO Economie zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn ambities? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie VMBO Economie online versneld volgen kan voor een bedrag van €288,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (juni 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding VMBO Economie. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil je het officiële VMBO-certificaat economie behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen economie. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie