nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Engels

De opleiding VMBO Engels flexibel en snel thuis volgen? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker lees je alles over goed aangeschreven thuisstudies en cursussen in het vakgebied van VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk meteen tientallen relevante studies en thuiscursussen van betrouwbare scholen als Laudius en ga meteen aan de slag met een thuisstudie VMBO Engels! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze opleiding is beschikbaar vanaf €288,00 bij onder andere LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Professionele docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Alle thuisstudies VMBO Engels juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Engels6 maanden€288,00Meer informatie
NHAVMBO Engels8 maanden€229,00Meer informatie
LAUDIUSVMBO Engels8 maanden€179,00Meer informatie
VMBO Engels zelf thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding VMBO Engels thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Hier vind je honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema VMBO-HAVO-VWO? Een goede optie is de online thuisstudie VMBO Engels(duaal of voltijd). Tijdens deze opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een opleiding VMBO Engels gaat sneller dan je denkt. Door middel van het stappenplan hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat is de prijs van een VMBO Engels thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online met een smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding VMBO Engels kan men aanschaffen vanaf €288,00 via o.a. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige VMBO Engels thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus VMBO Engels: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding duurt plusminus 6 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een matchende VMBO Engels vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school tref je alle relevante details m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als onder andere Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld LOI Hogeschool. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de instanties geven ook een VMBO Engels klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Op deze plek bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je opleiding en heb je contact met jouw docent. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: video’s, oefenexamens, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-engels

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van HBO Samenwerking en Begeleiding Social Work tot bijvoorbeeld Hotelmanager, en je kunt nu dus ook kiezen voor de VMBO Engels zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn doelen en wensen? Hieronder behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Altijd met welkomstcadeau
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie VMBO Engels online versneld volgen kost om en nabij de €288,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Engels. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je het officiële VMBO-certificaat Engels behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen Engels. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie