nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Frans

De opleiding VMBO Frans thuis volgen met goede begeleiding? Aan de hand van onze vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuiscursussen en opleidingen in de categorie VMBO-HAVO-VWO. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken gemakkelijk de beste studies en thuiscursussen van vooraanstaande onderwijsaanbieders als NTI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie VMBO Frans! Een passende opleiding voor iedereen, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze opleiding kun je al volgen vanaf €288,00 bij onder andere LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 voordelig starten.

Vergelijking van thuisstudies VMBO Frans juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Frans6 maanden€288,00Meer informatie
NHAVMBO Frans8 maanden€249,00Meer informatie
VMBO Frans thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding VMBO Frans flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker tref je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie VMBO Frans(duaal of voltijd). Aan de hand van deze opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Ideaal als je studeren moet combineren met dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een opleiding VMBO Frans is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf wordt je geholpen door een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een VMBO Frans thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken op een computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding VMBO Frans is er nu al vanaf €288,00 bij het instituut LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer werkenden willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? Hieronder besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige VMBO Frans thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus VMBO Frans: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een bepaalde VMBO Frans vooropleiding een harde eis. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school bekijk je ruime info omtrent de toelatingseisen van deze opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders zoals onder andere Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Amsterdam School of Real Estate. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een VMBO Frans klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier raadpleeg je belangrijke info rondom jouw opleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-frans

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld MBO Freelance IT-support specialist t/m Blockchain Technology, en natuurlijk de VMBO Frans zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn situatie? In het volgende overzicht behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie VMBO Frans online versneld volgen doe je vanaf €288,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende posten kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Frans. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je het officiële VMBO-certificaat Frans behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen Frans. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie