nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Geschiedenis en staatsinrichting

De opleiding VMBO Geschiedenis en staatsinrichting digitaal volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je toonaangevende thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van VMBO-HAVO-VWO. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk meteen tientallen relevante studies en thuiscursussen van erkende onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een thuisstudie VMBO Geschiedenis en staatsinrichting! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze opleiding kan jij volgen vanaf €192,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Overzicht met thuisstudies VMBO Geschiedenis en staatsinrichting juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Geschiedenis en staatsinrichting4 maanden€192,00Meer informatie
VMBO Geschiedenis en staatsinrichting thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding VMBO Geschiedenis en staatsinrichting flexibel vanuit huis starten

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen vind het leuk om te leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Hier kom je in aanraking met een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie VMBO-HAVO-VWO? Een goede optie is de online thuisstudie VMBO Geschiedenis en staatsinrichting(duaal of voltijd). Door deze opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een opleiding VMBO Geschiedenis en staatsinrichting is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten VMBO Geschiedenis en staatsinrichting thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof kun je digitaal raadplegen, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding VMBO Geschiedenis en staatsinrichting is er al vanaf €192,00 via LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot aantal jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige VMBO Geschiedenis en staatsinrichting thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus VMBO Geschiedenis en staatsinrichting: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 4 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een bepaalde VMBO Geschiedenis en staatsinrichting vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijv. LOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit betekent dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Nordwin College. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de scholen hebben ze mogelijkheid voor een VMBO Geschiedenis en staatsinrichting klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Online vind je snel de belangrijke documenten voor jouw opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account vind je onder andere video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-geschiedenis-en-staatsinrichting

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van Opvoedcoach tot en met Lets, en dus ook de VMBO Geschiedenis en staatsinrichting zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: Optioneel praktijkdagen met topdocenten
 4. Laudius: Meer dan 300 cursussen
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie VMBO Geschiedenis en staatsinrichting online versneld volgen kost om en nabij de €192,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie die van belang is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie vormt een bijdrage voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via je werk volgen is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Geschiedenis en staatsinrichting. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je het officiële VMBO-certificaat Geschiedenis en staatsinrichting behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen Geschiedenis en staatsinrichting. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie