nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Maatschappijkunde

De opleiding VMBO Maatschappijkunde flexibel vanuit huis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker ontdek je toonaangevende thuisstudies en cursussen in het vakgebied van VMBO-HAVO-VWO. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk probleemloos tientallen relevante thuisopleidingen van betrouwbare instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een thuisstudie VMBO Maatschappijkunde! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze opleiding is er al vanaf €240,00 via LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht met thuisstudies VMBO Maatschappijkunde juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Maatschappijkunde5 maanden€240,00Meer informatie
VMBO Maatschappijkunde zelf thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding VMBO Maatschappijkunde thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website check & vergelijk je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie VMBO Maatschappijkunde(duaal of voltijd). Door het volgen van deze opleiding doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met een baan, vrijetijdsbesteding en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een opleiding VMBO Maatschappijkunde kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven VMBO Maatschappijkunde thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal op een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding VMBO Maatschappijkunde is er al vanaf €240,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel arbeiders willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige VMBO Maatschappijkunde thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus VMBO Maatschappijkunde: je kan elke week starten met deze opleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De opleiding kost je plusminus 5 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een specifieke VMBO Maatschappijkunde vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor meer informatie over de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen als onder andere Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als THIM Hogeschool voor Fysiotherapie. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Veel onderwijs-bedrijven hebben ook een VMBO Maatschappijkunde klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem vind je alles voor jouw opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen kan men ook terecht voor oefenexamens, praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal, webinars, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-maatschappijkunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van Huwelijksfotografie tot en met Oracle Database 12c, en uiteraard ook de VMBO Maatschappijkunde zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie VMBO Maatschappijkunde online versneld volgen doe je vanaf €240,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze posten kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Maatschappijkunde. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je het officiële VMBO-certificaat maatschappijkunde behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen maatschappijkunde. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie