nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Maatschappijleer

De opleiding VMBO Maatschappijleer flexibel en snel thuis volgen? Middels onze vergelijkingstool tref je de meest interessante thuiscursussen en studies in het vakgebied van VMBO-HAVO-VWO. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig de beste thuisopleidingen van Hollandse scholen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisstudie VMBO Maatschappijleer! Een studie die past bij jouw niveau, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze opleiding is er al vanaf €192,00 bij een opleider als LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Volledig online studeren.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Alle thuisstudies VMBO Maatschappijleer juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Maatschappijleer4 maanden€192,00Meer informatie
NHAVMBO Maatschappijleer6 maanden€169,00Meer informatie
LAUDIUSVMBO Maatschappijleer 16 maanden€139,00Meer informatie
VMBO Maatschappijleer zelf thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding VMBO Maatschappijleer op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Met onze vergelijker tref je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie VMBO Maatschappijleer. Met deze opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, andere interesses en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een opleiding VMBO Maatschappijleer kan moeiteloos via internet. Hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Uiteraard krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een VMBO Maatschappijleer thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding VMBO Maatschappijleer is er nu al vanaf €192,00 bij bijvoorbeeld LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige VMBO Maatschappijleer thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus VMBO Maatschappijleer: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding duurt grofweg 4 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je aan het kijken naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een relevante VMBO Maatschappijleer vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding tref je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen als o.a. NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Leidse Instrumentmakerschool. Bovendien kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere onderwijs-bedrijven verstrekken ook een VMBO Maatschappijleer klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel de meest handige tools voor je opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving zoek je ook naar webinars, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-maatschappijleer

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Van Binnenhuisarchitectuur tot een opleiding als Theologie, en natuurlijk de VMBO Maatschappijleer zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn aspiraties? In het volgende hoofdstuk lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Mentoren die je begeleiden tijdens de gehele studie.
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie VMBO Maatschappijleer online versneld volgen is realistisch vanaf €192,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per jaar), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Maatschappijleer. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je het officiële VMBO-certificaat maatschappijleer behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen maatschappijleer. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie