nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Natuurkunde en scheikunde 1

De opleiding VMBO Natuurkunde en scheikunde 1 op afstand volgen? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie VMBO-HAVO-VWO. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk professionele thuisopleidingen van Hollandse instellingen als Scheidegger en schrijf je vandaag nog in voor een thuisstudie VMBO Natuurkunde en scheikunde 1! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze opleiding is te koop vanaf €288,00 bij LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Het laagste lesgeld.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Overzicht met thuisstudies VMBO Natuurkunde en scheikunde 1 juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Natuur- en scheikunde 16 maanden€288,00Meer informatie
NHAVMBO Natuur- en Scheikunde 18 maanden€249,00Meer informatie
VMBO Natuur- en scheikunde 1 digitaal vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding VMBO Natuurkunde en scheikunde 1 flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er ook bij jou speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker check & vergelijk je ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie VMBO Natuur- en scheikunde 1(duaal of voltijd). Tijdens deze opleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met je werk, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een opleiding VMBO Natuurkunde en scheikunde 1 regel je razendsnel online. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs VMBO Natuurkunde en scheikunde 1 thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding VMBO Natuur- en scheikunde 1 is er nu al vanaf €288,00 via bijvoorbeeld LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige VMBO Natuur- en scheikunde 1 thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus VMBO Natuurkunde en scheikunde 1: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De opleiding heeft een looptijd van zo’n 6 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een toepasbare VMBO Natuurkunde en scheikunde 1 vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder lees je de benodigde specificaties over de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals o.a. LOI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Viaa. Tevens kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse aanbieders hebben ook een VMBO Natuurkunde en scheikunde 1 klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Hier vind je de meest handige tools voor je opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving tref je zaken als video’s, geluidsbestanden, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-natuurkunde-en-scheikunde-1

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van HBO Financieel specialist jaarrekening tot HBO Operationeel management, en dus ook de VMBO Natuurkunde en scheikunde 1 zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? Hieronder kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie VMBO Natuur- en scheikunde 1 online versneld volgen kost om en nabij de €288,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Natuurkunde en scheikunde 1. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil je het officiële VMBO-certificaat natuur- en scheikunde 1 (nask) behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen natuur- en scheikunde 1. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie