nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Natuurkunde en scheikunde 2

De opleiding VMBO Natuurkunde en scheikunde 2 vanuit huis volgen? Dankzij deze thuisstudie vergelijker tref je erkende thuisopleidingen en studies in de categorie VMBO-HAVO-VWO. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken probleemloos kwalitatieve thuisopleidingen van Nederlandse opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en schrijf je vandaag nog in voor een thuisstudie VMBO Natuurkunde en scheikunde 2! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze opleiding kun je al volgen vanaf €288,00 bij LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In juli 2024 voordelig starten.

Overzicht met thuisstudies VMBO Natuurkunde en scheikunde 2 juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Natuur- en scheikunde 26 maanden€288,00Meer informatie
NHAVMBO Natuur- en Scheikunde 25 maanden€199,00Meer informatie
VMBO Natuur- en scheikunde 2 thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding VMBO Natuurkunde en scheikunde 2 online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Hier check je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie VMBO Natuur- en scheikunde 2(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, muzikale bezigheden en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een opleiding VMBO Natuurkunde en scheikunde 2 is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten VMBO Natuurkunde en scheikunde 2 thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding VMBO Natuur- en scheikunde 2 wordt al aangeboden vanaf €288,00 bij bijv. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Hollanders kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige VMBO Natuur- en scheikunde 2 thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus VMBO Natuurkunde en scheikunde 2: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding kun je afronden om en nabij de 6 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een specifieke VMBO Natuurkunde en scheikunde 2 vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids kun je terecht voor de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven zoals bijv. NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze thuisstudies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Deltion College. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verscheidene onderwijs-aanbieders beschikken over een VMBO Natuurkunde en scheikunde 2 klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal vind je snel de essentiële informatie voor je opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, oefenexamens, video’s, webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-natuurkunde-en-scheikunde-2

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Haarknippen tot een studie als HBO literair vertalen Duits, en uiteraard ook de VMBO Natuurkunde en scheikunde 2 zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Unieke Studiekeuze- en beroepskeuzetesten
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie VMBO Natuur- en scheikunde 2 online versneld volgen kost om en nabij de €288,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Natuurkunde en scheikunde 2. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je het officiële VMBO-certificaat natuur- en scheikunde 2 (nask) behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen natuur- en scheikunde 2. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie