nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Nederlands

De opleiding VMBO Nederlands zelfstandig vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl ontdek je talloze thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken zonder problemen tientallen relevante studies en thuiscursussen van erkende onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuisstudie VMBO Nederlands! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze opleiding kan jij volgen vanaf €288,00 via LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In mei 2024 scherpe tarieven.

Overzicht thuisstudies VMBO Nederlands mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Nederlands6 maanden€288,00Meer informatie
NHAVMBO Nederlands6 maanden€169,00Meer informatie
LAUDIUSVMBO Nederlands6 maanden€139,00Meer informatie
VMBO Nederlands zelf thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding VMBO Nederlands vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite is in ieder geval een goed startpunt. Op deze plek kom je in aanraking met honderden thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema VMBO-HAVO-VWO? Een goede optie is de online thuisstudie VMBO Nederlands. Met deze opleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met je huidige baan, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een opleiding VMBO Nederlands is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de huidige kosten van een VMBO Nederlands thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen kun je via internet bekijken met jouw computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding VMBO Nederlands kan men aanschaffen vanaf €288,00 bij bijv. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis een cursus of opleiding volgen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige VMBO Nederlands thuisstudies.

Kan ik direct starten met de opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus VMBO Nederlands: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De opleiding heeft een studietijd van circa 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een bepaalde VMBO Nederlands vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure tref je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals o.a. LOI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Netherlands Maritime University. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende instanties faciliteren ook een VMBO Nederlands klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt ervaringen en kennis delen meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek vind je snel alles voor jouw opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze speciale omgeving zoek je ook naar video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, het lesmateriaal, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-nederlands

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Onder andere Swahili tot en met Vakopleiding Gewichtsconsulent, en tegenwoordig dus ook de VMBO Nederlands zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een professionele thuisstudie VMBO Nederlands online versneld volgen doe je vanaf €288,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De cursus of studie is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding VMBO Nederlands. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je het officiële VMBO-certificaat Nederlands behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen Nederlands. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie