nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Rekenen 2F

De opleiding VMBO Rekenen 2F op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over erkende thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk meteen veel gekozen thuisstudies van Nederlandse onderwijsinstellingen als NTI en ga meteen aan de slag met een thuisstudie VMBO Rekenen 2F! Een passende opleiding voor iedereen, up-to-date lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €192,00 via LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie VMBO Rekenen 2F juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Rekenen 2F4 maanden€192,00Meer informatie
NHAVMBO Rekenvaardigheid 2F3 maanden€119,00Meer informatie
VMBO Rekenen 2F op eigen tempo thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding VMBO Rekenen 2F flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website check & vergelijk je een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie VMBO Rekenen 2F(duaal of voltijd). Door het volgen van deze opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met een drukke baan, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een opleiding VMBO Rekenen 2F regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Logischerwijs wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Hoeveel kost een VMBO Rekenen 2F thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen op jouw macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding VMBO Rekenen 2F wordt al aangeboden vanaf €192,00 bij bijv. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Snel en efficiënt thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? Hieronder geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige VMBO Rekenen 2F thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus VMBO Rekenen 2F: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding is vaak af te ronden in circa 4 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een toepasbare VMBO Rekenen 2F vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina kun je terecht voor extra info inzake de toelatingseisen van deze opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen als bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld TMO Fashion Business School. Bovendien levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Het gros van de instellingen beschikken over een VMBO Rekenen 2F klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek tref je de essentiële informatie voor je opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving kan men ook terecht voor het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-rekenen-2f

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Beroepsfotograaf tot een studie als Bloemist, en nu dus ook de VMBO Rekenen 2F zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn wensen en situatie? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: Meer dan 40 jaar ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie VMBO Rekenen 2F online versneld volgen is haalbaar rond de €192,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject levert een bijdrage aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Rekenen 2F. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil je het officiële VMBO-certificaat rekenen 2F behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen rekenen 2F. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie