nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Spaans

De opleiding VMBO Spaans comfortabel vanuit huis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker bekijk je toonaangevende thuiscursussen en opleidingen in de categorie VMBO-HAVO-VWO. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van toonaangevende instellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en wie weet begin jij volgende week al met een thuisstudie VMBO Spaans! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze opleiding is er al vanaf €288,00 via o.a. LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Online account met studieplanning.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In december 2023 voor een voordelige prijs.

Overzicht met thuisstudies VMBO Spaans december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Spaans6 maanden€288,00Meer informatie
VMBO Spaans online vanuit huis

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding VMBO Spaans op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker vind je uitgebreide info over honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie VMBO Spaans(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze opleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een opleiding VMBO Spaans is online snel te regelen. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de tarieven van een VMBO Spaans thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. De meeste lesstof kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding VMBO Spaans kun je bestellen vanaf €288,00 bij het instituut LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Snel en efficiënt thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal werkenden kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? Onderstaand beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige VMBO Spaans thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus VMBO Spaans: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding kost je zo’n 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een dergelijke VMBO Spaans vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen zoals bijvoorbeeld LOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Nordwin College. Mogelijk krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals NIMA. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere onderwijs-bedrijven hebben ook een VMBO Spaans klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem download je alles voor jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via deze portalen kan men ook terecht voor oefeningen, het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-spaans

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Koreaans tot een studie als HBO Information Security Management, en sinds kort dus ook de VMBO Spaans zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn ambities? Hieronder vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie VMBO Spaans online versneld volgen kost om en nabij de €288,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Belangrijk: er gelden strenge regels (december 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus is relevant voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Spaans. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je het officiële VMBO-certificaat Spaans behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen Spaans. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie