nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Wiskunde

De opleiding VMBO Wiskunde zelfstandig vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool kom je in aanraking met alle erkende thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie VMBO-HAVO-VWO. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk probleemloos goede studies en thuiscursussen van erkende scholen als NHA en begin morgen al met een thuisstudie VMBO Wiskunde! Zelf je studietempo bepalen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze opleiding is er al vanaf €288,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Overzicht thuisstudies VMBO Wiskunde juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVMBO Wiskunde6 maanden€288,00Meer informatie
NHAVMBO Wiskunde6 maanden€169,00Meer informatie
LAUDIUSVMBO Wiskunde6 maanden€139,00Meer informatie
VMBO Wiskunde online vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding VMBO Wiskunde op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek tref je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie VMBO Wiskunde(duaal of voltijd). Door het volgen van deze opleiding leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een opleiding VMBO Wiskunde is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een VMBO Wiskunde thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding VMBO Wiskunde kun je bestellen vanaf €288,00 bij bijvoorbeeld LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal mensen investeren in hun carrière met een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? Onderstaand bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige VMBO Wiskunde thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus VMBO Wiskunde: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De opleiding kost je plusminus 6 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een relevante VMBO Wiskunde vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school bekijk je extra info betreffende de toelatingseisen van deze opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Netherlands Maritime University. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als NL Actief A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Veel instanties faciliteren ook een VMBO Wiskunde klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dat portaal vind je snel de essentiële informatie voor je opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze speciale omgeving zoek je ook naar geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, video’s, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vmbo-wiskunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Van HBO Welzijn en Zorg voor Ouderen tot en met Professionele visagie, en natuurlijk de VMBO Wiskunde zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Voordelige erkende thuisstudies
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie VMBO Wiskunde online volgen kan al vanaf €288,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Wiskunde. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je het officiële VMBO-certificaat wiskunde behalen? Kies dan voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis. Daarbij krijg je via internet begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Via thuisstudie bereid je je perfect voor op het officiële deelstaatsexamen wiskunde. Het certificaat dat je haalt is volledig erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie