nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Biologie

De opleiding VWO Biologie zelfstandig thuis volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over goed aangeschreven thuiscursussen en opleidingen in de categorie VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig veel gekozen thuisstudies van Hollandse onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een thuisstudie VWO Biologie! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze opleiding is te koop vanaf €496,00 bij een opleider als LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Vergelijking van thuisstudies VWO Biologie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Biologie8 maanden€496,00Meer informatie
NTIVWO Biologie8 maanden€230,00Meer informatie
NHAVWO Biologie8 maanden€279,00Meer informatie
VWO Biologie op eigen tempo thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding VWO Biologie zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek check je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie VWO Biologie(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een opleiding VWO Biologie is online snel te regelen. In het onderstaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een VWO Biologie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal met jouw telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Vaak bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding VWO Biologie kan men aanschaffen vanaf €496,00 via LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal Hollanders willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige VWO Biologie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus VWO Biologie: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De opleiding heeft een looptijd van grofweg 8 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een passende VWO Biologie vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis studiegids achterhaal je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Helicon Opleidingen. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de scholen verstrekken ook een VWO Biologie klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal check je de noodzakelijke software en documentatie voor je opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze internet omgeving is er een verzameling geplaatst van video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-biologie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van Professional webdesigner tot en met Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn, en tegenwoordig dus ook de VWO Biologie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? Bijgaand benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie VWO Biologie online versneld volgen kost om en nabij de €496,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De studie levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus een win-win situatie. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Biologie. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wie het officiële VWO-certificaat biologie wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO biologie. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie