nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Aardrijkskunde

De opleiding VWO Aardrijkskunde op je eigen tempo vanuit huis volgen? Met onze vergelijkingstool tref je alle erkende thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied VMBO-HAVO-VWO. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos populaire opleidingen en thuisstudies van toonaangevende instellingen als Fontys en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisstudie VWO Aardrijkskunde! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze opleiding is te bestellen vanaf €434,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies VWO Aardrijkskunde juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Aardrijkskunde7 maanden€434,00Meer informatie
NTIVWO Aardrijkskunde8 maanden€230,00Meer informatie
NHAVWO Aardrijkskunde7 maanden€209,00Meer informatie
LAUDIUSVWO Aardrijkskunde8 maanden€159,00Meer informatie
VWO Aardrijkskunde thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding VWO Aardrijkskunde op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website vind je tientallen cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie VWO Aardrijkskunde. Met deze opleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, hobby’s en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een opleiding VWO Aardrijkskunde is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een VWO Aardrijkskunde thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding VWO Aardrijkskunde kan men aanschaffen vanaf €434,00 bij o.a. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? Hieronder geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige VWO Aardrijkskunde thuisstudies.

Kan ik direct starten met de opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus VWO Aardrijkskunde: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De opleiding heeft een looptijd van zo’n 7 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een matchende VWO Aardrijkskunde vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. In de folder van de school check je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals Laudius dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. SOMA College. Daarbij levert de instelling vaak een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de onderwijs-aanbieders beschikken over een VWO Aardrijkskunde klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dit systeem check je de noodzakelijke software en documentatie voor je opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving tref je zaken als oefeningen, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-aardrijkskunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld Management Assistent tot een studie als HBO Installing and configuring Windows Server 2012, en sinds kort dus ook de VWO Aardrijkskunde zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn wensen en situatie? In het volgende overzicht vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Optioneel praktijkdagen met topdocenten
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie VWO Aardrijkskunde online versneld volgen doe je vanaf €434,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepscursus die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding is belangrijk voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Aardrijkskunde. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wie het officiële VWO-certificaat aardrijkskunde wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO aardrijkskunde. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie