nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO deelcertificaten

De opleiding VWO deelcertificaten digitaal volgen? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over de meest interessante thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk zonder problemen veel gekozen thuisopleidingen van respectabele scholen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisstudie VWO deelcertificaten! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €248,00 via LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Opleiders thuisstudie VWO deelcertificaten juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO deelcertificaten4 maanden€248,00Meer informatie
VWO deelcertificaten vanuit huis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding VWO deelcertificaten thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Met onze vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie VWO deelcertificaten(duaal of voltijd). Aan de hand van deze opleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, hobby’s en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een opleiding VWO deelcertificaten is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele kosten VWO deelcertificaten thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie bekijk je gewoon online met een telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding VWO deelcertificaten kan men aanschaffen vanaf €248,00 via het instituut LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal mensen kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige VWO deelcertificaten thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus VWO deelcertificaten: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De opleiding heeft een looptijd van pakweg 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een matchende VWO deelcertificaten vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder vind je ruime info omtrent de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen als Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Verder zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere instellingen beschikken over een VWO deelcertificaten klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal download je belangrijke info rondom jouw opleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen tref je zaken als het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-deelcertificaten

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit loopt van HBO Sociale zekerheidsrecht t/m Professional organizer, en natuurlijk de VWO deelcertificaten zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn ambities? Hieronder beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Vroegboekkorting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie VWO deelcertificaten online versneld volgen is haalbaar rond de €248,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze zaken zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO deelcertificaten. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je één of meer losse VWO-vakken volgen? Bijvoorbeeld omdat je nog VWO-certificaten mist, gezakt bent voor een vak, versneld een diploma wilt halen, wilt overstappen op een ander profiel of omdat je nog een extra vak moet volgen voor toelating tot een vervolgopleiding? Dan is deze opleiding van de LOI ideaal! Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis en in je eigen tempo. Daarbij krijg je via internet persoonlijke begeleiding door ervaren docenten uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Je volgt precies de vakken die je wilt. Hiermee bereid je je perfect voor op de officiële staatsexamens. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie