nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Duits

De opleiding VWO Duits flexibel en snel thuis volgen? Dankzij onze vergelijker kom je in aanraking met de meest interessante thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van VMBO-HAVO-VWO. Streef je naar een carrièreboost? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk veel gekozen opleidingen en thuisstudies van Hollandse onderwijsinstellingen als Fontys en ga meteen aan de slag met een thuisstudie VWO Duits! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze opleiding kun je al volgen vanaf €496,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Volop feedback van je docent.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juni 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Alle thuisstudies VWO Duits juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Duits8 maanden€496,00Meer informatie
NHAVWO Duits6 maanden€229,00Meer informatie
LAUDIUSVWO Duits8 maanden€179,00Meer informatie
VWO Duits digitaal vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding VWO Duits voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Op deze plek check je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie VWO Duits(duaal of voltijd). Door deze opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, sport en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Starten met een opleiding VWO Duits is zo gepiept. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs VWO Duits thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie open je gewoon via internet op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding VWO Duits kun je al volgen vanaf €496,00 bij LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel werkenden willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? Onderstaand besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige VWO Duits thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus VWO Duits: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De opleiding heeft een studietijd van om en nabij de 8 maanden. In de praktijk kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In de regel is een passende VWO Duits vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen zoals onder andere NHA zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool Leiden. Bovendien kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verschillende scholen faciliteren ook een VWO Duits klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving tref je alles wat je nodig hebt voor jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden, webinars, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-duits

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Tsjechisch tot MBO Verzorgende IG – Kraamzorg, en je kunt nu dus ook kiezen voor de VWO Duits zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn wensen en situatie? Hierna lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie VWO Duits online versneld volgen kan voor een bedrag van €496,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Advies van de adviseur: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Duits. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wie het officiële VWO-certificaat Duits wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO Duits. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie