nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Economie

De opleiding VWO Economie flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker vind je alle erkende thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk veel gekozen thuiscursussen en studies van respectabele instellingen als NTI en wie weet begin jij volgende week al met een thuisstudie VWO Economie! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze opleiding is te bestellen vanaf €496,00 bij een opleider als LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In mei 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies VWO Economie mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Economie8 maanden€496,00Meer informatie
NTIVWO Economie8 maanden€230,00Meer informatie
NHAVWO Economie9 maanden€249,00Meer informatie
VWO Economie vanuit huis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding VWO Economie vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek check je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie VWO Economie(duaal of voltijd). Via deze opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een opleiding VWO Economie kan moeiteloos via internet. In onderstaand schema van onze studie-specialisten vind je alle details:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en colleges terugkijken. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijs VWO Economie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal op jouw computer, iPad of smartphone. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding VWO Economie is er nu al vanaf €496,00 bij o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal werkenden kiezen voor een studie aan huis. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige VWO Economie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus VWO Economie: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De opleiding heeft een studietijd van grofweg 8 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn doorgaans voor iedereen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Soms is een dergelijke VWO Economie vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding check je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hogeschool Rotterdam. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een VWO Economie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal download je de essentiële informatie voor je opleiding en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-economie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van HBO Wijkgericht Werken en Community Arts tot bijvoorbeeld HAVO Frans, en sinds kort dus ook de VWO Economie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn persoonlijke wensen? Bijgaand kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een hoogwaardige thuisstudie VWO Economie online volgen kan al vanaf €496,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Belangrijk: er gelden strenge regels (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject is relevant voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Economie. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wie het officiële VWO-certificaat economie wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO economie. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie