nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Frans

De opleiding VWO Frans comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen gerelateerd aan VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig goede zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse aanbieders van thuisstudies als Fontys en begin morgen al met een thuisstudie VWO Frans! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze opleiding is te bestellen vanaf €496,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Geen vast studieschema.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In december 2023 voordelig starten.

Vergelijking van thuisstudies VWO Frans december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Frans8 maanden€496,00Meer informatie
NHAVWO Frans12 maanden€479,00Meer informatie
VWO Frans digitaal vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding VWO Frans thuis digitaal volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is een ideaal vertrekpunt. Met onze vergelijker check & vergelijk je honderden thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie VWO Frans(duaal of voltijd). In deze opleiding doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, vrijwilligerswerk en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een opleiding VWO Frans is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de huidige kosten van een VWO Frans thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding VWO Frans kan men aanschaffen vanaf €496,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige VWO Frans thuisstudies.

Kan ik direct starten met de opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus VWO Frans: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De opleiding heeft een looptijd van pakweg 8 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat het om een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een specifieke VWO Frans vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school vind je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van opleiders zoals onder andere Scheidegger zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. The New School for Information Services. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een VWO Frans klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor webinars, oefenexamens, oefeningen, video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-frans

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Financieel Adviseur tot een studie als MBO Medewerker secretariaat en receptie, en natuurlijk de VWO Frans zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn situatie? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie VWO Frans online versneld volgen doe je vanaf €496,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (december 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Frans. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wie het officiële VWO-certificaat Frans wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO Frans. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie