nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Engels

De opleiding VWO Engels op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied VMBO-HAVO-VWO. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk moeiteloos populaire thuisstudies van toonaangevende opleiders als Laudius en begin morgen al met een thuisstudie VWO Engels! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze opleiding is te koop vanaf €372,00 via o.a. LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In mei 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht met thuisstudies VWO Engels mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Engels6 maanden€372,00Meer informatie
NTIVWO Engels8 maanden€230,00Meer informatie
NHAVWO Engels10 maanden€229,00Meer informatie
VWO Engels digitaal vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding VWO Engels zelfstandig thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website vergelijk je tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie VWO Engels(duaal of voltijd). Via deze opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, hobby’s en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een opleiding VWO Engels gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een VWO Engels thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding VWO Engels volg je al vanaf €372,00 via de onderwijsinstelling LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? Hieronder behandelen we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige VWO Engels thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus VWO Engels: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De opleiding heeft een looptijd van grofweg 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een passende VWO Engels vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure bekijk je alle noodzakelijke details met betrekking tot toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals CITAVERDE College. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere instellingen geven ook een VWO Engels klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via dit systeem download je de meest handige tools voor je opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving vind je onder andere praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, oefenexamens, oefeningen, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-engels

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Onder andere Word (office) tot een studie als HBO Digital design and production, en nu dus ook de VWO Engels zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn situatie? Hieronder benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: HBO Associate degrees
 4. Laudius: Altijd 14 dagen gratis proberen
 5. Thuiscursus.nl: All-inclusive prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie VWO Engels online versneld volgen kost om en nabij de €372,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (mei 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Soms kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Engels. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wie het officiële VWO-certificaat Engels wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO Engels. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie