nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Latijn

De opleiding VWO Latijn thuis volgen met goede begeleiding? Middels onze vergelijker lees je alles over alle erkende thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied VMBO-HAVO-VWO. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk meteen tientallen relevante thuisstudies van erkende afstandsopleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en schrijf je vandaag nog in voor een thuisstudie VWO Latijn! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze opleiding is er al vanaf €558,00 bij een opleider als LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Overzicht thuisstudies VWO Latijn juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Latijn9 maanden€558,00Meer informatie
VWO Latijn zelf thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding VWO Latijn op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema VMBO-HAVO-VWO? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie VWO Latijn. Met deze opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met dagelijkse werkzaamheden, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een opleiding VWO Latijn gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en examens maken. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een VWO Latijn thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen open je gewoon via internet op een smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding VWO Latijn is er al vanaf €558,00 via bijvoorbeeld LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de mensen kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? Hierna behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige VWO Latijn thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus VWO Latijn: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De opleiding heeft een studietijd van plusminus 9 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een bepaalde VWO Latijn vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 18-plus toets of een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder check je meer informatie omtrent de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als onder andere NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Business School Nederland. Daarbij kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat instanties geven ook een VWO Latijn klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je belangrijke info rondom jouw opleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving vind je onder andere oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-latijn

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Van Basisopleiding Activiteitenbegeleider tot aan MBA Operations management, en nu dus ook de VWO Latijn zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn situatie? Hierna benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie VWO Latijn online versneld volgen is haalbaar rond de €558,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende factoren mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie is geschikt voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Latijn. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wie het officiële VWO-certificaat Latijn wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO Latijn. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie