nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Geschiedenis

De opleiding VWO Geschiedenis zelfstandig thuis volgen? Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen thuisstudies en cursussen in het vakgebied van VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk probleemloos tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse aanbieders van thuisstudies als LOI en begin morgen al met een thuisstudie VWO Geschiedenis! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze opleiding is te bestellen vanaf €434,00 bij een opleider als LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In maart 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies VWO Geschiedenis maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Geschiedenis7 maanden€434,00Meer informatie
NHAVWO Geschiedenis7 maanden€299,00Meer informatie
VWO Geschiedenis online vanuit huis

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding VWO Geschiedenis thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Hier vergelijk je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie VWO Geschiedenis(duaal of voltijd). Door deze opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een opleiding VWO Geschiedenis is niet ingewikkeld. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een VWO Geschiedenis thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding VWO Geschiedenis kan men aanschaffen vanaf €434,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer medewerkers kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige VWO Geschiedenis thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus VWO Geschiedenis: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 7 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Oriënteer jij je meer op een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een relevante VWO Geschiedenis vooropleiding een van de voorwaarden. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder check je alle relevante details inzake de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven zoals bijvoorbeeld NCOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld MBO Rijnland. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als NL Actief. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene instanties beschikken over een VWO Geschiedenis klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Online vind je snel de essentiële informatie voor je opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving zoek je ook naar geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, webinars, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-geschiedenis

Bekijk studies in jouw eigen regio


Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van HBO Werkplekbeheer en Kantoorautomatisering tot een studie als HBO Casemanagement en integraal werken, en tegenwoordig dus ook de VWO Geschiedenis zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? Onderstaand vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: 10% vroegboekkorting bij inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie VWO Geschiedenis online versneld volgen is mogelijk vanaf €434,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte boeken en readers

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (maart 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is van belang voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Geschiedenis. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wie het officiële VWO-certificaat geschiedenis wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO geschiedenis. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie