nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Maatschappijleer

De opleiding VWO Maatschappijleer flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool check & vergelijk je de meest interessante thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse instellingen als Scheidegger en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie VWO Maatschappijleer! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze opleiding kan jij volgen vanaf €248,00 via o.a. LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In december 2023 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies VWO Maatschappijleer december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Maatschappijleer4 maanden€248,00Meer informatie
NHAVWO Maatschappijleer5 maanden€209,00Meer informatie
VWO Maatschappijleer thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding VWO Maatschappijleer flexibel vanuit huis starten

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Middels onze vergelijker vergelijk je een scala aan cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie VWO Maatschappijleer(duaal of voltijd). Door het volgen van deze opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met je huidige baan, vrijetijdsbesteding en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een opleiding VWO Maatschappijleer is zo gepiept. Hieronder vind je alle details:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief VWO Maatschappijleer thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof bekijk je gewoon online met jouw computer, iPad of smartphone. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding VWO Maatschappijleer kan men aanschaffen vanaf €248,00 via het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis een cursus of opleiding volgen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige VWO Maatschappijleer thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus VWO Maatschappijleer: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De opleiding kost je circa 4 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een dergelijke VWO Maatschappijleer vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids kun je terecht voor de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen zoals onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool Notenboom. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat onderwijs-bedrijven faciliteren ook een VWO Maatschappijleer klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier check je de belangrijke documenten voor jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-maatschappijleer

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Denk aan Medisch Secretariaat tot aan Freelance Secretariaat, en nu dus ook de VWO Maatschappijleer zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? Hieronder benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Unieke Studiekeuze- en beroepskeuzetesten
 3. NTI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Erkende kwaliteit
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie VWO Maatschappijleer online versneld volgen is mogelijk vanaf €248,00. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende elementen kun je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (december 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding is geschikt voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Jouw werkgever kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Maatschappijleer. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wie het officiële VWO-certificaat maatschappijleer wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO maatschappijleer. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie