nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Nederlands

De opleiding VWO Nederlands vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je talloze thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie VMBO-HAVO-VWO. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk eenvoudig kwalitatieve studies en thuiscursussen van betrouwbare onderwijsaanbieders als Scheidegger en start vandaag nog met jouw thuisstudie VWO Nederlands! Studeren op je eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze opleiding kun je al volgen vanaf €496,00 bij een opleider als LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies VWO Nederlands juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Nederlands8 maanden€496,00Meer informatie
NHAVWO Nederlands10 maanden€399,00Meer informatie
VWO Nederlands digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding VWO Nederlands op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker check je ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie VWO Nederlands(duaal of voltijd). In deze opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met een baan, sportactiviteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een opleiding VWO Nederlands is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de huidige kosten van een VWO Nederlands thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding VWO Nederlands volg je al vanaf €496,00 via o.a. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige VWO Nederlands thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus VWO Nederlands: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De opleiding kost je circa 8 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een relevante VWO Nederlands vooropleiding wel een minimum. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina check je alle noodzakelijke details inzake de toelatingseisen van deze opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen zoals bijv. Fontys zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Daarbij krijgen deelnemers soms een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Het gros van de onderwijs-aanbieders hebben ook een VWO Nederlands klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In deze omgeving tref je alles voor jouw opleiding en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving zoek je ook naar video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-nederlands

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld Kunstgeschiedenis t/m Basiskennis Calculatie, en dus ook de VWO Nederlands zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Vandaag nog van start met jouw studie
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie VWO Nederlands online versneld volgen is realistisch vanaf €496,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Advies van de adviseur: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus / studie die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. Steeds vaker is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding VWO Nederlands. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wie het officiële VWO-certificaat Nederlands wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO Nederlands. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie