nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Natuurkunde

De opleiding VWO Natuurkunde flexibel vanuit huis volgen? Dankzij deze thuisstudie vergelijker vind je de beste thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied VMBO-HAVO-VWO. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Pak dit moment en vergelijk probleemloos professionele studies en thuiscursussen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een thuisstudie VWO Natuurkunde! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze opleiding kan jij volgen vanaf €496,00 bij onder andere LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juni 2024 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie VWO Natuurkunde juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Natuurkunde8 maanden€496,00Meer informatie
NTIVWO Natuurkunde8 maanden€230,00Meer informatie
NHAVWO Natuurkunde8 maanden€229,00Meer informatie
VWO Natuurkunde thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding VWO Natuurkunde online thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er bij jou ook speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker vind je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie VWO Natuurkunde(duaal of voltijd). Door het volgen van deze opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met jouw functie, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een opleiding VWO Natuurkunde gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen VWO Natuurkunde thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving op een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding VWO Natuurkunde kun je al volgen vanaf €496,00 bij het instituut LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige VWO Natuurkunde thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus VWO Natuurkunde: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De opleiding kost je plusminus 8 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Betreft het een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een passende VWO Natuurkunde vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure vind je de benodigde specificaties over de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals o.a. Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Viaa. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Een aanzienlijk deel van de instellingen hebben ze mogelijkheid voor een VWO Natuurkunde klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Op deze plek tref je de belangrijke documenten voor jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving tref je zaken als oefenexamens, het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-natuurkunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld HBO Afwijkend EEG tot een opleiding als Makelaar, en natuurlijk de VWO Natuurkunde zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Mogelijkheid voor een gratis proefles
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie VWO Natuurkunde online versneld volgen is realistisch vanaf €496,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke factoren kun je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juni 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Natuurkunde. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

,p>Wie het officiële VWO-certificaat natuurkunde wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO natuurkunde. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie